top of page

 ZANGLES

In mijn zangstudio geef ik zangles aan volwassenen, scholieren, kleine jonge zangeressen/zangers, beginnende- en gevorderde zangers, koorzangers en podiumbeesten. Voor iedereen maak ik een lesplan op maat.
Wat er aan bod komt in de les kan je hieronder lezen.

10603791_777444605665240_383170442319675716_n_edited_edited_edited.png
fotowerkkamer_edited.jpg
ZANGLES (5)_edited.jpg

ZANGLES VANUIT PERSOONLIJKE DOELEN

Dromen & Doelen

Ik ben altijd heel benieuwd wat een leerling drijft om te zingen. De ene leerling vindt het heerlijk om te zingen zonder op het podium te willen staan, terwijl de ander droomt van de spotlights.

In de les bespreken we jouw zangwensen en maken we door middel van zangthema's een plan om stap voor stap dichter bij je zangdoel te komen. 

Voorbeelden van een zangdoel:

  • Een liedje van A tot Z uit je hoofd kunnen zingen

  • Het zingen van een lied tijdens een uitvoering ( op school, werk, familiefeestje)

  • Stemconditie verbeteren, voor mensen die snel hees zijn na een koorrepetitie, presentatie.

  • Je zekerder leren voelen over je stem

  • Een mooie zangopname maken.

  • Een eigen liedje schrijven en zingen.

thema's

ZANG-THEMA'S

01

Eigen Sound

Je stem is een heel persoonlijk instrument, onderdeel van je eigen lichaam en daardoor ook meteen uniek. In de zangles gaan we op zoek gaan naar jouw natuurlijke sound. Vanuit waar je je stem verder kan ontwikkelen en in verschillende stijlen, grooves en tempi je eigenheid verder kan ontwikkelen.

Zangtechniek en lichaamshouding zijn onderdeel van dit proces.

04

Microfoontechniek

In de lichte muziek wordt in de meeste gevallen door een microfoon gezongen.

De microfoon is een verlengstuk van je stem. Ieder geluid wat je produceert wordt vergroot. Dit kan je een enorme boost geven. Maar vaak genoeg hoor ik van mensen dat ze hun stem apart vinden klinken als ze door een mic zingen. In de les kunnen we gaan trainen om door een mic te zingen. Genoeg tips en trucs om te wennen aan de microfoon en deze juist te gebruiken.

02

Songs

Ik geef zanglessen in verschillende stijlen: pop, soul, jazz, musical, kleinkunst-liedjes, rock, etc. Afhankelijk van welke stijl jij leuk vindt. 

Het repertoire zal afgestemd worden op jouw wensen. Zodat we samen een mooi repertoire kunnen opbouwen.

05

Performance

Onderdeel van de les kan zijn performance. Wat doe je met je mimiek, hoe ga je om met je publiek en hoe spreek je op een podium?

Bewustwording van je houding is een essentieel onderdeel in de performance.

03

Tekst & Emotie

In de zangles duiken we dieper in de teksten van de songs.

Je leert hoe je een bestaand lied zo kan zingen dat het jouw eigen verhaal wordt. O.a. door emoties op de juiste woorden te leggen, te spelen met tekst en ritme en dynamiek toe te passen.

06

Zingen in een band

Het  zingen in een band vraagt een goede voorbereiding.

O.a. Repertoire uitzoeken die zowel past bij jouw stem en persoonlijkheid als past bij de muziekstijl van de band. Toonsoorten uitzoeken. Setlijsten samenstellen. Repetities en optredens voorbereiden.

Een mooie uitdaging waar meer bij komt kijken dan alleen zingen. In de les kan ik je advies geven en kunnen we samen een plan maken.

bottom of page