top of page

 KOOR-COACHING

Voor koren die op zoek zijn naar een interim dirigent, een leuke workshop of advies rondom performance bied ik verschillende diensten aan.
Wil je jouw optreden een flinke boost geven? Kijk dan bij koorregie.


 

Flevox - koren onder de toren_edited.jpg
conductor-icon-from-music-collection-sim

Interim-Dirigent

Is jouw popkoor of vocal-group op zoek naar een tijdelijke dirigent? Wellicht kan ik het stokje voor een paar weken overnemen.

Koor-Regie

Als koor toe werken naar een eigen concert of een bijzonder optreden vraagt meer dan het aan elkaar plakken van de liedjes met als presentatie de titel van het lied.

Door middel van koorregie bereid je een optreden tot in de puntjes voor. Met aandacht voor posities, beweging, changementen, een goede afwisseling van repertoire, kleding, aankleding en aankondigingen. Het werken met een thema en een goed verhaal geven kracht aan het optreden, zodat zowel koor als publiek geraakt worden.

Wil jij weten wat ik voor jou koor hierin kan betekenen? Mail me en ik bel je om de verschillende opties te bespreken

Storytelling voor koren

In deze workshop leer je over de kracht van een verhaal. Je leer je hoe je informatie omzet in een verhaal zodat de lezer door wil lezen en de luisteraar meer wil horen.

Door middel van verhaalstructuren en schrijftechnieken leer je hoe je mensen kunt ‘vangen’ in hun gevoel. Je raakt mensen in het hart met beleving, passie en emotie.

Storytelling kan op een mooie manier bijdragen aan de podiumprestaties, zoals de introductie van een lied of de rode draad tijdens een optreden. Daarnaast kan storytelling een positieve bijdrage leveren aan het onder aandacht brengen van jullie koor of optreden op social media.

Zang Workshop 

Zin in een leuke uitdaging en op zoek naar ontwikkeling voor je koor? Ik geef diverse zang- workshops aan koren. 

Vocal Percussie & Klank

Zin in een zang workshop met mooie ritmes, bijzondere klanken en lekker veel energie?
In deze workshop leer je ritme, groove en melodie te combineren. Waarbij dynamiek, sound en harmonie een duidelijke rol spelen. De oefeningen komen uiteindelijk samen in een mooi ritmisch, dynamisch en meerstemmig Afrikaans lied waarbij je uiteraard niet stil kunt blijven staan.

 

Stemexpressie

In deze workshop brengen we emotie en stem samen.
De stem heeft zoveel mooie kleuren, deze kleuren (oftewel klanken) worden versterkt door er emoties aan te koppelen en vice versa.
Er zullen leuke oefeningen aan bod komen, waarbij we klein en breekbaar zingen, maar ook groot en rauw. We zingen niet alleen met onze stem, maar ons hele lijf doet mee. Alles met een vrolijke twist en wellicht een beetje zelfspot. We leren een lied in te kleuren met onze stemmen, waarbij tekstbeleving en emotie samenkomen.

 

Zangtechniek

In deze workshop leren je over ademsteun, klankkleur en atriculatie. Het is een wat technischere workshop, waarbij veel uitleg en oefeningen aan bod komen. Hierbij werken we aan een lied uit jullie bestaande repertoire.

bottom of page