top of page

 BIO

"Daar waar woorden vaak niet verder reiken weet muziek me altijd weer te raken, met de puurheid van stem en de kracht van harmonie." 
 

foto: Emiel Willems

ZANG & STEM

Karlijn Kunnen is een veelzijdige zangeres met een eigen soulful sound.
Ze heeft jarenlange podium ervaring, staat op verschillende albums als lead- en backing vocalist en is een gepassioneerd songwriter. Treed met verschillende bands en artiesten op.

Naast de muziek gebruikt ze haar stem als o.a. voice-over bij jingles, bedrijfscommercials, reclames, en kinderproducties.

Karlijn heeft bij veel bands gezongen en met artiesten samengewerkt, o.a. de Holland Showband (tevens backing-vocalist van Frans Bauer), Glamourama, Casino Royale, Soul Qualified, Chevere en de Snowwhites. 

Karlijn studeerde in 2003 en af aan het conservatorium voor de opleiding zang lichte muziek als docerend musicus zang lichte muziek. Waarna ze in 2005 met een 9,5 cum laude afstudeerde als uitvoerend musicus.zang lichte muziek, met onderscheiding voor compositie.

Voor haar bijzondere podium presentatie ontving Karlijn het Margit Widlund Stipendium. Tevens kreeg zij een studiebeurs van Het Dorrie Stoop Fonds, één van de fondsen ven het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit maakte het voor haar mogelijk om in 2007 een zomerstudie Performance & Songwriting te volgen aan het Berklee College of Music, te Boston, USA.

thema's

ARRANGEREN & DIRIGEREN

Meerstemmig zingen en alles wat daarbij komt kijken, van arrangeren tot dirigeren, stroomt door haar aderen. Bij de New Valley Singers is ze inmiddels 18 jaar muzikaalleider, waar ze naast haar functie als dirigent ook de regie voor handen neemt. Veel andere koren heeft ze mogen begeleiden. Sinds 2020 is ze de nieuwe koordirigent van Popkoor Flevox.

De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseert in het arrangeren van koorarrangementen en koorregie.

ZANGCOACH

Ruim 20 jaar geeft Karlijn zangles (o.a. in Zwolle, Enschede, Almelo, Nijverdal en Kampen) en heeft ze op diverse muziek- en musicalscholen lesgegeven. Sinds 2012 heeft ze haar eigen lespraktijk in Zwolle.

 

Ze heeft diverse workshops zang, vocal percussion en performance mogen geven aan verschillende koren en voor bedrijfsevenementen.
 

bottom of page